Kiezen voor jezelf

Om een perfect schaap te zijn van de kudde, dien je vooral en te allen tijde een schaap te zijn!
Albert Einstein.

Wil jij leven als een perfect schaap of leven vanuit je ware authentieke IK? De keuze is aan jou.

Het perfecte schaap
Ik heb jarenlang proberen te leven als een ‘perfect schaap’. Misschien wel hét perfecte schaap. Als middelste van drie zonen kwam ik al snel in de rol van bruggenbouwer en verbinder. In mijn jeugdjaren was dit een handige manier om mijn ouders te ‘pleasen’. Op latere leeftijd werd dit hét succesmiddel om mijn baas en collega’s voor me te winnen. Al een groot deel van mijn leven vervul ik op die manier de rol van verbinder. En werd het mijn natuurlijke harnas. Om in schaapstermen te spreken, het is ‘mijn beschermende vacht’.

Handelen vanuit kracht
Het voortdurend willen voldoen aan de verwachtingen van anderen is me uiteindelijk opgebroken. Rond mijn veertigste levensjaar wierp ik het harnas van me af. Niet dat ik afscheid nam van mijn verbinders-kwaliteiten. Integendeel!. Ik zet ze zelfs steeds vaker in. Echter nu vanuit mijn kracht en mijn meerwaarde. Vanuit mijn authentieke IK. Niet meer, zoals het perfecte schaap, vanuit de angst om gekwetst of uitgesloten te worden.

Wanneer ben jij echt jezelf?
Wanneer en in welke situatie ben jij echt jezelf? En als je nu niet jezelf bent, wie ben je dan wel? In veel gevallen zijn we het schaap dat voldoet aan de verwachtingen van de schaapskudde. Een rol die we voor onszelf hebben ontwikkeld als harnas, oftewel je ego. Echter, je bent niet je harnas!

Hoe ik mijn harnas heb afgeworpen kun je binnenkort lezen in mijn boek. Ik ben heel benieuwd hoe jij afscheid hebt genomen van je harnas. Ik zou het zeer op prijsstellen om je ervaringen te mogen lezen of naar te mogen luisteren.

Reageer en mail me.

21 februari 2016,
Kees van den Hombergh

 

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail to someone