Hoe mijn droom mijn avontuur werd!

 

Mijn vrouw gaf mij het laatste zetje. Misschien was het wel bedoeld als de laatste waarschuwing. “Als je er nu niet mee begint, wil ik er nooit meer iets over horen”. Ze reageerde heel kordaat toen ik voor de zoveelste keer begon over mijn droom om een eigen bedrijf te starten. Kort daarna, op vrijdag 7 juli 2006, zaten wij samen bij de Kamer van Koophandel voor de officiële inschrijving van MANKIND Mens & Organisatie. De start van een spannende reis.

Nu, tien jaar later, stel ik mij nog steeds de vraag: “Past het ondernemerschap bij mij?” Nog steeds kan ik daar geen volmondig ‘Ja’ op antwoorden. Toch zou ik er ook nu weer voor kiezen. De prijs die ik betaal heet onzekerheid, een aspect dat onlosmakelijk is verbonden aan het ondernemerschap. Echter de opbrengst van dit avontuur is zoveel meer waard. De schatkist is door de jaren heen gevuld met waardevolle ontmoetingen, van relaties tot en met vriendschappen, vermengd met nieuwe inzichten op het leven en in mezelf als persoon. De wetenschap dat ik iets mag en kan betekenen voor anderen maakt mij intens dankbaar en draagt bij aan mijn ‘klein’ geluk.

De reis gaat verder, de gedroomde haven is zichtbaar aan de horizon. De koers is uitgestippeld met potlood zodat veranderingen welkom zijn. Stap voor stap reis ik mijn levensdroom achterna, genietend van dit prachtige avontuur.

 

Kees van den Hombergh

7 Juli 2016.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail to someone