Geluk is maakbaar! Ook voor jou!

 

De ontmoetingen met de Belgische schrijver en inspirator Leo Bormans hebben mijn geloof in de kracht van dromen en de maakbaarheid van geluk versterkt! Zijn mantra is: ‘Geluk is maakbaar’!, zoals hij dat beschrijft in zijn boeken over geluk, hoop en liefde. Een bekende uitspraak van hem is: “Door enkel boeken te lezen over geluk wordt een mens niet gelukkiger! Je moet er wel iets voor doen en in actie komen. Alleen dan ervaar je dat geluk daadwerkelijk maakbaar is.”

Gelukcoach
Leo Bormans, “Ambassador of Happiness & Quality of Life”, is schrijver van o.a. de internationale bestseller “The World Book of Happiness” en het kinderboek “Droom Geluk”. Zijn manier van schrijven over geluk spreekt mij enorm aan. Hij maakt geluk tastbaar en ontdoet het van de zweem van spiritualiteit en mystiek. Na het volgen van zijn workshop “Geluk in Roerdalen” mag ik mij ‘gelukcoach’ noemen.

Maakbaar geluk
Geluk is maakbaar, ook voor jou. Maar hoe dan? Door met beiden benen op de grond te staan en aan de slag te gaan. Je positief opstellen en bewust te worden van de positieve krachten in jezelf. Wat daarbij absoluut helpt, is het koesteren van een droom. Tijdens een van zijn workshops zei Leo: “Een boek schrijven is géén droom, maar een middel om je droom te leven”. Dit was voor mij een eyeopener, want plots besefte ik dat het realiseren van mijn eerste boek niet mijn droom was, maar een middel om mensen te helpen en hen bewust te maken van hun eigen mogelijkheden. Dat is mijn droom! Ik ben graag de gids die, indien mensen dat wensen, naast hen loopt op het pad van persoonlijke ontwikkeling.

Aan de slag
Het is boeiend te ervaren dat Leo’s visie over de maakbaarheid van geluk, aansluit op mijn mening over drijfveren en dromen. Alle kwaliteiten zitten in jezelf, je hoeft er enkel mee aan de slag te gaan. Mijn mantra is, ‘iedereen heeft recht op geluk!’ Aan ieder van ons de keuze of je er mee aan de slag wilt. Want, geluk is maakbaar….ook voor jou!

Ik ben heel benieuwd naar jouw dromen en drijfveren. Maak me deelgenoot en mail me, ik zal er (uiteraard) ethisch mee omgaan…………….,

14 maart 2016,
Kees van den Hombergh

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail to someone