10 jaar Mankind Mens & Organisatie

 

Het is altijd mijn droom geweest een eigen bedrijf te beginnen. Deze droom heeft zich vanaf mijn veertigste levensjaar steeds nadrukkelijker aan mij opgedrongen om uiteindelijk in 2006 realiteit te worden.

“Wanneer je iets wilt, zweert het universum samen om je droom verwezenlijkt te krijgen”. Een van de meest intrigerende uitspraken uit het boek ‘De Alchemist’ van Paulo Coelho. Dit boek heeft een enorme indruk op mij gemaakt en was een laatste duwtje om zelfstandig ondernemer te worden.

Mijn schat. In 2004 nam ik het besluit om niet meer voor een baas te gaan werken en voor mezelf te beginnen. Hiermee startte voor mij de reis naar mijn verborgen schat. Een avontuur waarbij ik mezelf meerdere malen ben tegen gekomen en net zoals de herdersjongen Santiago in het boek van Paulo Coelho lag ook mijn schat begraven bij mijn vertrekpunt.

De juiste weg. Ik ontmoette tijdens mijn reis veel mensen waarvan ik veel mocht leren. Ook kreeg ik diverse signalen, enkelen heb ik gemist, anderen verkeerd geïnterpreteerd, maar de meeste signalen wezen me de juiste weg. Ook kwam ik drie keer van een ‘koude kermis’ thuis, om bij de derde maal er achter te komen dat de schat daadwerkelijk voor mijn eigen voeten lag.

Bewust worden van je droom. Ik leerde dat, elk mens is voorbestemd om een schat te vinden. Maar alleen zij die de stem van hun hart volgen, zullen daadwerkelijk de schat vinden’, zegt Paulo Coelho. Het geluk te vinden vraagt van ons om in actie te komen. Het vraagt moed om bewust te worden van je droom, het vraagt tot het zetten van die zo belangrijke ‘eerste stap’ om je droom tot leven te brengen. Het is een kwestie van durven te vertrouwen op je eigen hart. Leef je droom!

Starten van eigen bedrijf.  Die eerste stap betekende het opstarten van Mankind Mens & Organisatie. Nu 10 jaar geleden. Vanaf die start ben ik me sterk bewust geworden van mijn eigen legende. Het was altijd al mijn droom een eigen bedrijf te hebben en iets te creëren en na ta laten. Die droom drong zich vanaf mijn veertigste steeds nadrukkelijker aan mij op.

Onrust van het hart. Ik had een goed leven. Een lieve vrouw, twee lieve kinderen, een mooi huis, een baan met zekerheid en familie en vrienden. Toch was mijn hart onrustig. Zelfs zo onrustig dat ik er ziek van werd. Als antwoord op de vraag: ‘Waarom moet ik naar mijn hart luisteren?’ gaf ik als antwoord: ‘omdat het klopt!’ Maar ook zoals geschreven staat in de De Alchemist ‘omdat je het nooit stil kunt houden’. Niemand kan vluchten voor zijn eigen hart. Daarom is het maar beter om er naar te luisteren.

Wat deed uw leven veranderen? Ik was 40 toen ik ondernemer werd. Vaak in een mensenleven aangeduid als de bezinningsfase. Men gaat evalueren en nadenken over de invulling van de ‘tweede helft’. Het resultaat van dat evalueren leest u binnenkort in mijn boek. Het schrijven van mijn persoonlijke ervaringen leidde ertoe dat ik nieuwsgierig werd naar andermans ervaringen. Ik zou het zeer op prijsstellen om uw ervaringen te mogen lezen of naar te mogen luisteren. Wat was uw keuze waardoor uw leven drastisch veranderde?

Ik ben heel benieuwd en zal (uiteraard) ethisch omgaan met uw vertelsels….,

Reageer en mail me.

25 januari 2016,
Kees van den Hombergh

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.